‘Wie kritisch naar zichzelf kijkt, moet ook om zichzelf kunnen lachen’

cliënt

 

Bij persoonlijke coaching zoek je antwoord op voor jou belangrijke vragen: hoe gaat het tussen jou en je werk? Heb je het te druk? Of juist niet? Heb je het gevoel dat ‘er niet uitkomt wat erin zit’? Ben je ontevreden over je prestaties, over je plek in de organisatie of over de koers die de club vaart? Als je dit gevoel herkent, ben je misschien toe aan een verandering.

Maar dat is makkelijk gezegd: verandering. Wát moet er dan veranderen? En hoe? Waar moet je beginnen als je niet precies weet wat het probleem is? Je loopt waarschijnlijk al een tijd rond met een gevoel van ‘het gaat niet goed zo’, maar je kunt er niet goed de vinger op leggen.

Als coach help ik je hierbij, objectief én betrokken. Tijdens onze gesprekken trek ik je regelmatig uit je ‘comfortzone’, om samen antwoorden te zoeken (en te vinden) op belangrijke en dringende vragen, zoals:

Voorbeeld:
Vraag van cliënt
(teamleider): Van medewerkers en collega’s hoor ik dat ik nogal afstandelijk overkom. Het effect is dat ze niet makkelijk op me afstappen. Ik ben inhoudsgericht, vind het moeilijk dit te veranderen en zoek een meer coachende stijl van leidinggeven. Lees verder

Tijdens de gesprekken ontwikkelt zich een patroon dat eerst leidt tot inzicht en uiteindelijk tot een gedragsverandering. In een afsluitende sessie ronden we de coaching af en maken de balans op: hoe kwam je hier binnen, hoe ga je hier weg? Mijn streven is er altijd op gericht om de cliënt weer zijn eigen coach te laten worden.

 

Aanpak: We besluiten opnames te gaan maken van gesprekken die de teamleider voert (uiteraard met instemming van alle betrokkenen). Deze gesprekken hebben we tijdens de coaching geanalyseerd. Opnames zijn confronterend en zodoende leerzaam. Daarna hebben we geoefend met het stellen van vragen en oprechte belangstelling tonen voor de ander.

Resultaat: De teamleider ruimt nu meer tijd in voor gesprekken, laat meer zien van zichzelf en vraagt regelmatig terugkoppeling. Terug